Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- Ciasto:
1 szklanka kasza jaglana
5 łyżek mąka ziemniaczana
1 sztuka jajka
1 szklanka mleko
1 szczypta cukier
z prawdziwą wanilią1 szczypta sól
- Dodatkowo:
6 sztuk banan
mały200 g krem czekoladowy
olej
do smażenia
- Do dekoracji:
50 g czekolada
chipsy bananowe
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski włóż składniki na ciasto i zmiksuj blenderem. Patelnię nasmaruj olejem, rozgrzej i smaż naleśniki, aż będą rumiane.
- Gotowe naleśniki posmaruj cienką warstwą kremu czekoladowego. Na każdym placku ułóż banana, po czym dokładnie zawiń go w rulon. Tak przygotowane naleśniki ułóż na talerzach.
- Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Powstałą polewą udekoruj naleśniki i każdą porcję posyp chipsami bananowymi.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku