Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z budyniem i malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 6 sztuk jajek
  • 1/3 szklanki  cukru
  • 1 sztuka i 1/2 szklanki śmietany 12%
  • 250 g  mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki  soli
    Farsz
  • 1 sztuka budyń z cukrem o smaku malinowym
  • 400 ml  mleka
  • 1 łyżka  cukru
  • 100-150 ml  śmietany kremówki
  • 300-400 g  malin
    Dodatkowo
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Budyń ugotuj według przepisu na opakowaniu, ale na 400 ml mleka.
  2. Śmietanę ubij z dodatkiem łyżki cukru. Następnie wymieszaj ją z budyniem.
  3. Ciasto naleśnikowe: Żółtka wbij do miski. Dodaj cukier i utrzyj na kogel-mogel. Następnie dodaj śmietanę, mąkę pszenną oraz sól i ponownie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
  4. Na naleśniki nałóż porcje budyniu oraz maliny i składaj placki w trójkąty. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE