Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki z dynią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Farsz
  • 700 g  miąższu z dyni
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 sztuki cukry waniliowe
  • 4 łyżki  śmietany 18%
  • garść migdałów łuskanych
    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki
  • 1 szklanka  mleka
  • 1/2 szklanki  soku z pomarańczy
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  soli
    Dodatkowo
  • olej rzepakowy
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Miąższ z dyni ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 40 minut w 195 st. C. Następnie ostudź, zmiksuj z sokiem oraz skórką pomarańczową, sokiem z cytryny, cukrem waniliowym oraz śmietaną. Dodaj posiekane migdały.
  2. Ciasto: Mąkę wsyp do miski. Dodaj mleko, sok pomarańczowy, jajka oraz szczyptę soli i zmiksuj wszystko na gładką masę. Na rozgrzanej patelni usmaż z ciasta 8 cienkich naleśników.
  3. Usmażone naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulon. Przed podaniem podsmaż na maśle.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE