Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 4 osób
Składniki
2 sztuki jajka
2 szklanki mleko
2 szklanki mąka
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
1 łyżeczka cukier waniliowy
2 łyżki cukier
250 g ser biały
4 łyżki jogurt naturalny
10 dag borówki amerykańskie
10 g migdały Bakalland
10 g orzechy włoskie Chandler Bakalland
10 g suszone morele Bakalland
|
|
Sposób przyrządzania:
- Składniki na ciasto mieszamy i smażymy naleśniki. Ser biały łączymy z jogurtem i mieszamy na gładką konsystencję.
- Dodajemy jagody, suszone morele, żurawinę oraz posiekane orzechy i migdały.
- Na każdą porcję naleśników nakładamy nadzienie.
- Naleśniki zwijamy. Podawać możemy z ulubionym sosem albo cukrem pudrem. Dekorujemy bakaliami.