Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Naleśniki z zielonymi szparagami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Naleśniki z zielonymi szparagami to przepis na wykwintne śniadanie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 100 ml  mleko
  • 1 sztuka  jajka
  • 80 g  mąka pszenna
  • 1 łyżka  woda mineralna
  • olej
    do smażenia
  • 300 g  szparagi zielone
  • 3 łyżki  masło
  • 1 łyżka  vegeta (przyprawa)
  • 1 łyżka  musztarda
    dijon
  • 60 ml  oliwa z oliwek
  • 1 łyżka  zioła
    posiekane, bazylia, natka pietruszki, oregano, mięta
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wbij jajko. Dodaj mleko, szczyptę soli oraz mąkę pszenną i zmiksuj wszystko na gładkie ciasto naleśnikowe. Odstaw je na 20 minut. Następnie wlej do niego wodę mineralną. Na patelni rozgrzej olej i usmaż 4 naleśniki.
  2. Świeże szparagi obierz ze skórki. Zdrewniałe końce odetnij. Szparagi włóż do osolonego wrzątku i ugotuj. Następnie przelej zimną wodą i zostaw do ocieknięcia.
  3. Tak przygotowane szparagi podsmaż na rozgrzanym maśle i dopraw do smaku vegetą oraz pieprzem.
  4. Musztardę wymieszaj z oliwą i 3 łyżkami wody. Dodaj drobno posiekane zioła.
  5. Naleśniki napełnij szparagami, polej przygotowanym dressingiem i udekoruj świeżymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE