Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśnikowe ślimaczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 sztuki jajka
  • 400 ml  mleka
  • 30 dag  mąki pszennej
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  cukru
  • 5 łyżek  keczupu
  • olej
    Farsz
  • 25 dag  serka twarogowego
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajka ubij mikserem. Następnie dodaj mleko, mąkę, szczyptę soli oraz cukier. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto. Pod koniec dodaj keczup i wymieszaj. Gotowe ciasto odstaw na 15 minut. Porcjami wlewaj je na rozgrzany olej i smaż po 2 minuty z obu stron.
  2. Farsz: Paprykę i szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Twaróg utrzyj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj do niego paprykę oraz szczypiorek, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
  3. Tak przygotowanym farszem posmaruj naleśniki i zwiń w roladki. Przed podaniem pokrój je na plastry.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE