Dzisiaj jest: Piątek, 23.04.2021 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Niemieckie szpecle


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  mąki
  • 3-4 sztuki jajka
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki  śmietany

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, jajka, sól, gałkę i śmietanę wrzuć do miski i mieszaj, aż powstanie gładkie ciasto.
  2. Ciasto ostrożnie wlewaj porcjami za pomocą lejka na osolony wrzątek. Delikatnie mieszaj i gotuj aż wypłyną. Podawaj posypane natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE