Dzisiaj jest: Piątek, 20.05.2022 Imieniny: Bernarda i Bazylego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Omelette au fromage


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 sztuka plasterek żółtego sera
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko ubij z mlekiem i mąką na jednolitą masę. Masę jajeczną smaż na rozgrzanym maśle przez 2-3 minuty z każdej strony.
  2. Plasterek sera podziel na kilka mniejszych części i połóż je na połowie omletu. Drugą połową omletu przykryj ser i smaż jeszcze 2-3 minuty.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE