Dzisiaj jest: Czwartek, 30.05.2024 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet wiosenny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 1 łyżka  masła
  • posiekany szczypiorek
  • kilka rzodkiewek
  • zielona sałata
  • natka pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka umyj, wbij do miski i rozkłóć widelcem, dodając 2 łyżki wody i sól. Do uzyskanej masy wsyp posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.
  2. Masę wylej na rozgrzane na patelni masło, usmaż omlet i zwiń go.
  3. Gotowy omlet przełóż na talerz. Przed podaniem udekoruj danie plasterkami rzodkiewek i sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE