Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z brokułami, pomidorami i serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 3 sztuki duże jajka
  • 1 sztuka białko z dużego jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 szczypta  soli
  • 1/2 sztuki małego ugotowanego brokuła
  • 1 sztuka duży podłużny pomidor
  • 50 g  startego ementalera

Sposób przyrządzania:

  1. Głęboką patelnię spryskaj olejem w spray'u i rozgrzej go. Do miski wbij całe jajka. Dodaj białka, mleko, sól i ubij na pianę. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i zamieszaj. Uzyskaną masę wylej na patelnię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Smaż, aż środek omletu będzie ścięty.
  2. Na połowie omletu rozłóż pokrojonego w plastry pomidora i posyp tartym serem. Złóż omlet na pół, zmniejsz ogień i smaż jeszcze 4 minuty. Gotowy omlet przełóż na talerz.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potęga warzyw


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE