Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 3 sztuki duże jajka
- 1 sztuka białko z dużego jajka
- 1 łyżka mleka
- 1 szczypta soli
- 1/2 sztuki małego ugotowanego brokuła
- 1 sztuka duży podłużny pomidor
- 50 g startego ementalera
|
|
Sposób przyrządzania:
- Głęboką patelnię spryskaj olejem w spray'u i rozgrzej go. Do miski wbij całe jajka. Dodaj białka, mleko, sól i ubij na pianę. Dodaj brokuł podzielony na różyczki i zamieszaj. Uzyskaną masę wylej na patelnię i rozprowadź równomiernie na całej powierzchni. Smaż, aż środek omletu będzie ścięty.
- Na połowie omletu rozłóż pokrojonego w plastry pomidora i posyp tartym serem. Złóż omlet na pół, zmniejsz ogień i smaż jeszcze 4 minuty. Gotowy omlet przełóż na talerz.
Źródło przepisu: Potęga warzyw