Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki jajka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- 150 g brokułu
- 200 g dyni
- ulubione przyprawy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj, aż zmięknie. Dopraw do smaku. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze. Dynię odsącz z nadmiaru wody.
- Do miski wbij jajko. Wlej mleko, dopraw do smaku solą i pieprzem i zmiksuj. Gotową masę wylej na rozgrzane masło.
- Na wierzch omleta wrzuć brokuły i dynię. Gdy spód ładnie się zarumieni, przerzuć go łopatką na drugą stronę. Podawaj udekorowany świeżymi ziołami.
Źródło przepisu: moje smaki życia