Dzisiaj jest: Środa, 21.10.2020 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Omlet z dynią i brokułami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżki  mleka
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 150 g  brokułu
  • 200 g  dyni
  • ulubione przyprawy

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię umyj, obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka, zalej wodą i gotuj, aż zmięknie. Dopraw do smaku. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj na parze. Dynię odsącz z nadmiaru wody.
  2. Do miski wbij jajko. Wlej mleko, dopraw do smaku solą i pieprzem i zmiksuj. Gotową masę wylej na rozgrzane masło.
  3. Na wierzch omleta wrzuć brokuły i dynię. Gdy spód ładnie się zarumieni, przerzuć go łopatką na drugą stronę. Podawaj udekorowany świeżymi ziołami.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE