Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
800 g dynia
marynowane kawałki2 sztuki cebula
2 łyżki olej
8 sztuk jajka
1 szczypta papryka (przyprawa)
1 garść natka pietruszki
posiekana2 łyżki masło
1 szczypta gałka muszkatołowa
1/2 łyżeczki cukier
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kawałki dyni osącz z zalewy, pokrój je na mniejsze kawałki. Cebule obierz i pokrój w ćwiartki.
- Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i masło. Podsmaż kawałki dyni wraz z cebulą.Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Jajka wbij do miski. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i roztrzep wszystko widelcem. Dodaj cukier, gałkę muszkatołową, paprykę, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
- Warzywa na patelni zlej masą jajeczną i smaż z obu stron na złoty kolor.
Źródło przepisu: Smacznego!