Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Omlet z fasolką szparagową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 4 łyżki  mleka
  • 4 łyżki  otrąb pszennych
  • 300 g  ugotowanej fasolki szparagowej
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  gotowego sosu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • suszony tymianek
  • oliwa z oliwek
  • 1 szczypta  przyprawy uniwersalnej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz, natnij z góry i z dołu na krzyż, obierz ze skórki, po czym pokrój w kostkę. Czosnek oczyść i posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek.
  2. Na gorący tłuszcz wrzuć fasolkę szparagową, pokrojone pomidory i czosnek. Krótko smaż, często mieszając. Wlej sos pomidorowy. Do składników wsyp sól, pieprz, przyprawę uniwersalną oraz suszony tymianek.
  3. Jajka zmiksuj z mlekiem. Dodaj otręby oraz wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Składniki dokładnie połącz. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek. Wlej połowę przygotowanej masy. Smaż pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną.
  4. Zrumieniony omlet przełóż na talerz. Rozłóż na nim połowę farszu i startego parmezanu. Całość złóż na pół. Z pozostałych składników przygotuj w ten sam sposób drugi omlet.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE