Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Omlet z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  mleka
  • 1 łyżka  mąki
  • 10 dag  fety
  • 1 sztuka pełna łyżka pokrojonych oliwek
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  roztopionego masła

Sposób przyrządzania:

  1. Połowę sera zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostały pokrój w plasterki.
  2. Jajka wbij do miski, ubij trzepaczką. Nie przerywając ubijania dodaj mąkę, mleko i przyprawy.
  3. Na koniec wrzuć natkę, starty ser i oliwki. Dokładnie wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej masło, wylej masę, smaż przez minutę, rozsyp kostkę sera, smaż jeszcze 3 minuty.
  5. W całości przenieś omlet na talerz. Podawaj gorący.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE