Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
2 sztuki jajka
1 łyżka mleka
1 łyżka mąki
10 dag fety
1 sztuka pełna łyżka pokrojonych oliwek
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
1 łyżka roztopionego masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Połowę sera zetrzyj na tarce o dużych oczkach, pozostały pokrój w plasterki.
- Jajka wbij do miski, ubij trzepaczką. Nie przerywając ubijania dodaj mąkę, mleko i przyprawy.
- Na koniec wrzuć natkę, starty ser i oliwki. Dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej masło, wylej masę, smaż przez minutę, rozsyp kostkę sera, smaż jeszcze 3 minuty.
- W całości przenieś omlet na talerz. Podawaj gorący.
Źródło przepisu: Twoje przepisy