Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- 1 łyżka oleju
- Farsz
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka ugotowany ziemniak
- 30 dag świeżych lub mrożonych grzybów
- 2 łyżki startego sera
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- 1 łyżka masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniak i cebulę pokrój w kostkę, grzyby w paseczki. Mocno obsmaż wszystko na maśle.
- Jajka zmiksuj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą.
- Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną. Smaż na małym ogniu minutę. Następnie równomiernie rozprowadź najpierw ser, a później farsz grzybowy. Nakryj pokrywką i smaż jeszcze 4 minuty.
Źródło przepisu: Twoje przepisy