Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • 1 łyżka  oleju
    Farsz
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka ugotowany ziemniak
  • 30 dag  świeżych lub mrożonych grzybów
  • 2 łyżki  startego sera
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniak i cebulę pokrój w kostkę, grzyby w paseczki. Mocno obsmaż wszystko na maśle.
  2. Jajka zmiksuj ze śmietaną. Dopraw do smaku solą.
  3. Na patelni rozgrzej olej, wylej masę jajeczną. Smaż na małym ogniu minutę. Następnie równomiernie rozprowadź najpierw ser, a później farsz grzybowy. Nakryj pokrywką i smaż jeszcze 4 minuty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE