Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Omlet z pieczarkami i groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Omlet z pieczarkami i groszkiem można podawać z sałatką z pomidorów, ziemniakami lub pieczywem. Przed podaniem warto omlet posypać świeżymi ziołami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  pieczarki
  • 100 g  por
  • 20 g  groszek
    mrożony
  • 8 sztuk  jajka
  • 100 ml  mleko
  • olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki i por dokładnie oczyść, osusz i pokrój w plasterki. Groszek sparz w osolonej, wrzącej wodzie, odcedź, odstaw.
  2. W misce rozkłóć jajka. Dodaj mleko, sól oraz pieprz po czym całość dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim 1/4 pieczarek i pora. Następnie dodaj 1/4 groszku i jajek. Całość smaż na małym ogniu. Następnie odwróć omlet i podsmaż z drugiej strony. W ten sam sposób przygotuj pozostałe 3 omlety.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE