Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g pieczarki
100 g por
20 g groszek
mrożony8 sztuk jajka
100 ml mleko
olej
do smażeniasól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki i por dokładnie oczyść, osusz i pokrój w plasterki. Groszek sparz w osolonej, wrzącej wodzie, odcedź, odstaw.
- W misce rozkłóć jajka. Dodaj mleko, sól oraz pieprz po czym całość dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim 1/4 pieczarek i pora. Następnie dodaj 1/4 groszku i jajek. Całość smaż na małym ogniu. Następnie odwróć omlet i podsmaż z drugiej strony. W ten sam sposób przygotuj pozostałe 3 omlety.
Źródło przepisu: Smacznego!