Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki żółtka
- 1 sztuka cebula
- 4 łyżki śmietany
- 1 sztuka czerwona papryka
- 100 g startego żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w małe kawałki. Cebulę obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć warzywa. Patelnię wstaw na chwilę do ciepłego piekarnika.
- Żółtka ubij ze śmietaną. Dodaj ser, dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
- Warzywa na patelni zalej masą jajeczno-serową. Ponownie wstaw do piekarnika. Zapiekaj 25 minut w 175 st. C.
Źródło przepisu: Potrawy z jajek