Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka marchewka
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka pomidor
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki i marchewkę obierz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Odstaw do przestygnięcia i pokrój w słupki. Pomidora sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w słupki.
- Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj ziemniaki, marchew, paprykę i pomidora. Całość krótko przesmaż doprawiając solą oraz pieprzem.
- Jajka ubij z mlekiem, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę soli i pieprzu. Masę wylej na smażące się warzywa. Smaż wszystko pod przykryciem do czasu, aż wierzch będzie ścięty.
Źródło przepisu: Przyślij przepis