Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
4 sztuki jajka
100 g makaronu spaghetti
1/4 sztuki czerwonej papryki
1/4 sztuki zielonej papryki
1/4 sztuki żółtej papryki
1/2 sztuki czerwonej cebuli
1 sztuka garść młodego szpinaku
1/4 sztuki cukinii
oliwa
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź.
- Papryki umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię umyj, osusz i pokrój w talarki. Szpinak umyj i osusz. Wszystkie warzywa wrzuć na rozgrzaną na patelni oliwę i uduś.
- Na suchą patelnię wrzuć makaron, zalej połową roztrzepanych jajek, dodaj warzywa i zalej pozostałą masą jajeczną. Smaż omlet przez 5 minut. Po tym czasie wstaw na 3 minuty do piekarnika.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka