Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki orkiszowej
1 szczypta soli
1 szczypta kurkumy
1 sztuka jajko
1 szklanka wody mineralnej wysoko nasyconej
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki oleju rzepakowego
- Farsz
100 g kiszonej kapusty z marchewką
200 g pieczarek
1/2 sztuki większej cukinii
kawałek pora
5 łyżek krojonych pomidorów z puszki
olej rzepakowy
sok z cytryny
pieprz czarny grubo mielony
czerwona papryka ostra
sos sojowy
50 g sera pleśniowego camembert
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i zmiksuj. Odstaw.
- Farsz: Kiszoną kapustę i pieczarki drobno pokrój, a cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por pokrój w półplasterki. Wrzuć wszystko na patelnię i duś na małym ogniu przez 10 minut. Wlej odrobinę oleju rzepakowego, sok z cytryny oraz dodaj pomidory. Wymieszaj i dopraw do smaku.
- Wlej na patelnię odrobinę oleju i usmaż naleśniki.
- Na każdym naleśniku ułóż plaster sera camembert, rozsmaruj na połowie farsz i zwiń w rulon. POdgrzewaj na suchej patelni. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka