Dzisiaj jest: Sobota, 01.10.2022 Imieniny: Danuty i Remigiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Orkiszowe naleśniki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  mąki orkiszowej
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  kurkumy
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  wody mineralnej wysoko nasyconej
  • 3-4 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
    Farsz
  • 100 g  kiszonej kapusty z marchewką
  • 200 g  pieczarek
  • 1/2 sztuki większej cukinii
  • kawałek pora
  • 5 łyżek  krojonych pomidorów z puszki
  • olej rzepakowy
  • sok z cytryny
  • pieprz czarny grubo mielony
  • czerwona papryka ostra
  • sos sojowy
  • 50 g  sera pleśniowego camembert

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i zmiksuj. Odstaw.
  2. Farsz: Kiszoną kapustę i pieczarki drobno pokrój, a cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por pokrój w półplasterki. Wrzuć wszystko na patelnię i duś na małym ogniu przez 10 minut. Wlej odrobinę oleju rzepakowego, sok z cytryny oraz dodaj pomidory. Wymieszaj i dopraw do smaku.
  3. Wlej na patelnię odrobinę oleju i usmaż naleśniki.
  4. Na każdym naleśniku ułóż plaster sera camembert, rozsmaruj na połowie farsz i zwiń w rulon. POdgrzewaj na suchej patelni. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE