Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g brokuł
różyczki - 300 g kalafior
różyczki - 1 sztuka papryka czerwona
- 200 g szpinak
liście - 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
- 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
mielona - 1/2 łyżeczki kolendra
- 1/2 łyżeczki papryka słodka
- 4 łyżki masło orzechowe
- 1 łyżka masło
- 4 łyżki orzechy ziemne
tłuczone - 4 łyżki natka pietruszki
posiekana - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak przebierz. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w paski. Warzywa posyp mieszanką przypraw i gotuj przez 20 minut.
- Po tym czasie polej warzywa roztopionym masłem, posyp orzeszkami i natką.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa