Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g brokuł
różyczki300 g kalafior
różyczki1 sztuka papryka czerwona
200 g szpinak
liście1/2 łyżeczki czosnek granulowany
1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
mielona1/2 łyżeczki kolendra
1/2 łyżeczki papryka słodka
4 łyżki masło orzechowe
1 łyżka masło
4 łyżki orzechy ziemne
tłuczone4 łyżki natka pietruszki
posiekanasól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak przebierz. Paprykę umyj, osusz, usuń nasiona i pokrój w paski. Warzywa posyp mieszanką przypraw i gotuj przez 20 minut.
- Po tym czasie polej warzywa roztopionym masłem, posyp orzeszkami i natką.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa