Dzisiaj jest: Środa, 30.09.2020 Imieniny: Zofii i Hieronima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Orzechowe warzywa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  różyczek brokułu
  • 30 dag  różyczek kalafiora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 20 dag  liści szpinaku
  • 1/2 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki  kolendry
  • 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki
  • 4 łyżki  masła orzechowego
  • 1 łyżka  masła
  • 4 łyżki  tłuczonych orzeszków ziemnych
  • 3-4 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak przebierz, paprykę pokrój w paski. Warzywa posyp mieszanką przypraw. Gotuj na parze przez 15-20 minut. Polej roztopionym masłem, posyp orzeszkami i natką. Podawaj z razowym pieczywem, zieloną sałatą i pomidorami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE