Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g płatków owsianych
- 2 sztuki jajka
- 70 ml mleka
- 2 łyżki miodu
- 1 sztuka marchewka
- cynamon
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Płatki owsiane zalej szklanką wrzątku i odstaw. Gdy wchłoną wodę i zmiękną, odcedź i wrzuć do miski. Dodaj jajka, miód, mleko i szczyptę cynamonu. Wymieszaj.
- Marchewkę obierz, umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj do płatków owsianych.
- Łyżką wykładaj na rozgrzany olej porcje masy formując placuszki. Smaż na złoty kolor z obu stron.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia