Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 szklanki mąki
2 sztuki jajka
1 sztuka i 1/2 szklanki mleka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
75 g rozpuszczonego masła
1/3 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki cukru
1 szczypta soli
- Dodatkowo
czerwone porzeczki
śmietana wymieszana z cukrem
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę przesiej do miski. Dodaj roztrzepane z mlekiem jajka, proszek do pieczenia, rozpuszczone masło, cukier oraz cukier puder i sól. Zmiksuj wszystko na gładkie ciasto i odstaw je na 15 minut.
- Po tym czasie smaż placuszki na suchej patelni, na średnim ogniu. Delikatnie przewracaj je na drugą stronę.
- Przed podaniem udekoruj placki czerwonymi porzeczkami i śmietaną z cukrem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!