Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki żółte papryki
2 sztuki czerwone papryki
200 g kaszy jęczmiennej
140 g sera feta
16 sztuk pomidorków koktajlowych
16 sztuk zielonych oliwek
2 ząbki czosnku
listki bazylii
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę.
- Kaszę dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszaj z pokrojonymi pomidorkami i oliwkami. Przygotowanym farszem wypełnij połówki papryk.
- Tak przygotowane papryki zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp papryki kostkami sera feta i udekoruj bazylią.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka