Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Papryki faszerowane fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki żółte papryki
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 200 g  kaszy jęczmiennej
  • 140 g  sera feta
  • 16 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 16 sztuk zielonych oliwek
  • 2 ząbki  czosnku
  • listki bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki i oliwki pokrój na połówki. Fetę pokrój w kostkę.
  2. Kaszę dopraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wymieszaj z pokrojonymi pomidorkami i oliwkami. Przygotowanym farszem wypełnij połówki papryk.
  3. Tak przygotowane papryki zapiekaj 20 minut w 180 st. C. Przed podaniem posyp papryki kostkami sera feta i udekoruj bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE