Dzisiaj jest: Sobota, 15.05.2021 Imieniny: Zofii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Papryki faszerowane kaszą i fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 80 g  kaszy jęczmiennej
  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka marchew
  • 1 sztuka pietruszka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 500 g  zagęszczonego soku pomidorowego
  • 2 łyżki  oleju słonecznikowego
  • 2-3 sztuki gałązki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż na oleju razem z posiekanym czosnkiem. Połowę dodaj do kaszy, pozostałą część do soku pomidorowego.
  2. Osącz fasolę, wrzuć ją do kaszy z warzywami, dodaj posiekaną natkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Papryki umyj, przetnij na pół, usuń nasiona i napełnij wcześniej przygotowanym farszem.
  3. Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Na dno naczynia żaroodpornego przełóż sok pomidorowy z warzywami, dodaj szczyptę soli i pieprz. Na sosie ułóż papryki, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE