Dzisiaj jest: Sobota, 05.10.2024 Imieniny: Apolinarego i Placyda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Papryki faszerowane serami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Papryki faszerowane serami najlepiej podawać z pieczywem.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  papryka czerwona
  • 270 g  ser feta
  • 80 g  ser mozzarella
    tarta
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 gałązki  natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    mielony, do smaku
  • 1 łyżka  olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion.
  2. Ser feta pokrusz i wymieszaj z mozzarellą, drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Serowym farszem wypełnij papryki. Ułóż je na blasze, skrop olejem i piecz 25 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 3

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE