Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 sztuki papryka czerwona
- 270 g ser feta
- 80 g ser mozzarella
tarta - 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnek
- 2 gałązki natka pietruszki
- sól
do smaku - pieprz czarny
mielony, do smaku - 1 łyżka olej rzepakowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion.
- Ser feta pokrusz i wymieszaj z mozzarellą, drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Serowym farszem wypełnij papryki. Ułóż je na blasze, skrop olejem i piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia