Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
2 sztuki jajka
1 sztuka szkl. mleka
1/2 sztuki szkl. oleju
2 sztuki szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki bazylii
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
- Jajka wbij do miski. Dodaj mleko oraz olej, wymieszaj. W oddzielnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Do mąki dodaj jajka z mlekiem, wymieszaj na jednolitą masę. Do powstałego ciasta dodaj pokrojoną paprykę i wymieszaj.
- Przełóż ciasto do papilotek. Na wierzchu ułóż pozostałą paprykę. Piecz 30 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka