Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
3 kg czerwonej papryki
20 g mielonej papryki chili
500 g cukru
1 szklanka oleju
1 sztuka i 1/2 szklanki octu 10%
2 główki czosnku
600 g koncentratu pomidorowego 30%
80 g soli
7 sztuk liści laurowych
7 sztuk ziaren ziela angielskiego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, obierz i oczyść z nasion. Czosnek podziel na ząbki i obierz. Papryki i czosnek zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, olej, chili, sól, cukier, ocet i koncentrat. Wymieszaj i gotuj przez 15 minut.
- Po tym czasie wyjmij liście i ziele. Resztę zmiksuj na gładką masę. Gotową pastę przełóż do wyparzonych słoików. Pasteryzuj przez 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Przyslij przepis