Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pasta cieciorkowo-paprykowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  cieciorki z puszki
  • 1 sztuka papryka pepperoni z oleju nadziewana serem
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek oleju z papryczek pepperoni
  • 2 sztuki garście prażonych orzechów nerkowca
  • 50 g  grillowanej papryki z oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Cieciorkę wrzuć do miski. Dodaj paprykę pepperoni, paprykę, obrany ząbek czosnku, orzechy oraz sól i pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  2. Następnie stopniowo dodawaj olej z pepperoni uważając, żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka.
  3. Gotową pastę przełóż do miseczki, skrop olejem z pepperoni.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE