Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
400 g cieciorki z puszki
1 sztuka papryka pepperoni z oleju nadziewana serem
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
kilka łyżek oleju z papryczek pepperoni
2 sztuki garście prażonych orzechów nerkowca
50 g grillowanej papryki z oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cieciorkę wrzuć do miski. Dodaj paprykę pepperoni, paprykę, obrany ząbek czosnku, orzechy oraz sól i pieprz. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
- Następnie stopniowo dodawaj olej z pepperoni uważając, żeby masa nie zrobiła się zbyt rzadka.
- Gotową pastę przełóż do miseczki, skrop olejem z pepperoni.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników