Dzisiaj jest: Sobota, 15.05.2021 Imieniny: Zofii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pasta tapenada


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 4-5 łyżek  oliwy
  • rukola
  • bagietka czosnkowa

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki odsącz z zalewy i przełóż do miski. Dodaj posiekany czosnek oraz posiekaną papryczkę chili. Zmiksuj na gładką masę powoli wlewając oliwę.
  2. Podawaj z bagietką czosnkową i rukolą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE