Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet z cukinii


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki średnie cukinie
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  oleju
  • natka pietruszki
  • 2 łyżeczki  curry
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie umyj, obierz ze skórki, wydrąż i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukinię solą, przełóż na sito i odstaw na 10 minut do odsączenia soku.
  2. Marchew umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w drobne kawałki. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
  3. Warzywa i natkę wymieszaj w misce. Dodaj jajka, olej, bułkę tartą, curry, sól oraz pieprz. Zagnieć masę.
  4. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę warzywną. Wierzch wygładź łyżką. Piecz 60 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE