Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki średnie cukinie
- 4 sztuki marchewki
- 1 sztuka średnia cebula
- 3 sztuki jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1/2 szklanki oleju
- natka pietruszki
- 2 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie umyj, obierz ze skórki, wydrąż i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukinię solą, przełóż na sito i odstaw na 10 minut do odsączenia soku.
- Marchew umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w drobne kawałki. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
- Warzywa i natkę wymieszaj w misce. Dodaj jajka, olej, bułkę tartą, curry, sól oraz pieprz. Zagnieć masę.
- Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę warzywną. Wierzch wygładź łyżką. Piecz 60 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka