Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet z kukurydzy, soczewicy i żurawiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka puszka groszku konserwowego
  • 1/2 kg  zielonej soczewicy
  • 5 sztuk jajek
  • 2 sztuki garści suszonej żurawiny
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • kolendra
  • kminek
  • garść świeżego lubczyku

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę i kukurydzę gotuj w lekko osolonej wodzie przez 60 minut. Następnie odsącz je z wody, dodaj jajka, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  2. Cebulę, czosnek i marchewkę pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj do masy na pasztet razem z żurawiną i groszkiem. Ponownie dokładnie wymieszaj.
  3. Uzyskaną masę przełóż do formy keksówki i piecz 40 minut w 180 st. C. Przed podaniem udekoruj świeżym lubczykiem, podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE