Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pasztet z selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 1 kg  selera
  • 2 sztuki cebule
  • 3 ząbki  czosnku
  • 6 sztuk jajek
  • 250 g  margaryny
  • 2 kostki  bulionu grzybowego
  • 1 szklanka  wody
  • 1 szklanka  bułki tartej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Seler i cebulę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
  2. Do garnka włóż margarynę, kostki bulionu grzybowego i wlej wodę. Dodaj starty seler, cebulę i czosnek. Wszystko wymieszaj i zagotuj. Zmniejsz ogień, warzywa gotuj do miękkości. Jak najwięcej wody powinno odparować, by masa stała się dość gęsta. Mieszaj ją dokładnie, żeby się nie przypaliła. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Do zimnej masy dodaj bułkę tartą i surowe jajka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masa nie powinna byc zbyt rzadka.
  4. Prostokątną formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę selerową. Piecz 90 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE