Dzisiaj jest: Czwartek, 05.12.2024 Imieniny: Kryspina i Saby



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pasztet z soczewicy z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 200 g  czerwonej soczewicy
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z marchewką. Po 10 minutach dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
  3. Soczewicę odsącz i dodaj do cebuli. Wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz 35-45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE