Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pasztet z soczewicy z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 200 g  czerwonej soczewicy
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki jajka
  • 4 łyżki  oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • curry

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z marchewką. Po 10 minutach dopraw do smaku solą, pieprzem i curry.
  3. Soczewicę odsącz i dodaj do cebuli. Wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Uzyskaną masę wyłóż do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.Piecz 35-45 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE