Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Patisony duszone


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Patisony duszone podajemy gorące, jako jarzynkę do dań mięsnych i jarskich.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  patisony
  • 4 sztuki  pomidory
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 ząbki  czosnek
  • 2 łyżki  keczup
  • olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • majeranek
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • papryka słodka
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane ze skóry, pozbawione gniazd nasiennych patisony kroimy w zgrabną kostkę.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodajemy patisony i przez około 3 minuty, często mieszając.
  3. Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory, keczup, przyprawy, dusimy pod przykryciem, aż składniki będą miękkie (nie dłużej niż 10 minut).
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

patisonprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE