Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
2 sztuki patisony
4 sztuki pomidory
2 sztuki cebula
2 ząbki czosnek
2 łyżki keczup
olej
sól
do smakupieprz
do smakumajeranek
do smaku1 szczypta cukier
papryka słodka
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obrane ze skóry, pozbawione gniazd nasiennych patisony kroimy w zgrabną kostkę.
- Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebulę i czosnek, gdy się zeszklą, dodajemy patisony i przez około 3 minuty, często mieszając.
- Dodajemy obrane ze skórki i pozbawione pestek pomidory, keczup, przyprawy, dusimy pod przykryciem, aż składniki będą miękkie (nie dłużej niż 10 minut).