Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pęczak z groszkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 20 dag  pęczaku
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 1/2 szklanki  bulionu warzywnego
  • kilka gałązek świeżej bazylii
  • kilka listków świeżej mięty
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Duś przez 5 minut w bulionie, aż lekko zmięknie. Groszek odcedź.
  2. Pokrojone w piórka cebule zeszklij na oliwie. Pęczak ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  3. Gotowy pęczak przełóż do miski. Dodaj warzywa i bulion oraz porwane drobno listki bazylii i mięty. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z zieloną sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE