Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pęczak ze śliwkami i miodem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pęczak ze śliwkami i miodem to przepis na smaczne i aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  kasza pęczak
  • 1 łyżka  masło
  • 250 g  śliwki
  • 2 łyżki  miód
  • cynamon
    do smaku
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
    gęsty

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłucz i zalej 2 szklankami wody. Następnie gotuj na małym ogniu, aż wchłonie cały płyn, często mieszając.
  2. Śliwki umyj, odstaw do ocieknięcia. Następnie owoce przekrój na pół, usuń pestki i pokrój na kawałki.
  3. Śliwki podsmaż na rozgrzanym maśle, mieszając. Połącz z cynamonem oraz miodem.
  4. Do miseczek wyłóż ugotowaną kaszę oraz podsmażone śliwki wraz z pozostałym sosem. Potrawę podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE