Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 osób
Składniki
- 350 g makaron penne (rurki)
rigatte - 3 łyżki oliwa z oliwek
extra vergine - 1 ząbek czosnek
- 150 g pomidorki koktajlowe
czerwone - 150 g pomidorki koktajlowe
żółte - 5 listków bazylia
- 5 listków bazylia
czerwona - 1 kulka ser mozzarella
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz czarny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Smażymy czosnek i pomidory koktajlowe przez minutę. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Dodajemy pomidory z bazylią i mozzarellą do makaronu i dokładnie mieszamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii.