Dzisiaj jest: Wtorek, 21.03.2023 Imieniny: Benedykta i Lubomira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Penne alla caprese


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Im mniej, tym lepiej - na tej zasadzie opiera się kuchnia włoska.

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 350 g  makaron penne (rurki)
    rigatte
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
    extra vergine
  • 1 ząbek  czosnek
  • 150 g  pomidorki koktajlowe
    czerwone
  • 150 g  pomidorki koktajlowe
    żółte
  • 5 listków  bazylia
  • 5 listków  bazylia
    czerwona
  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Smażymy czosnek i pomidory koktajlowe przez minutę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  3. Dodajemy pomidory z bazylią i mozzarellą do makaronu i dokładnie mieszamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 1


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE