Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Penne alla caprese


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Im mniej, tym lepiej - na tej zasadzie opiera się kuchnia włoska.

1 porcja dla: 3 osób


Składniki

  • 350 g  makaron penne (rurki)
    rigatte
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
    extra vergine
  • 1 ząbek  czosnek
  • 150 g  pomidorki koktajlowe
    czerwone
  • 150 g  pomidorki koktajlowe
    żółte
  • 5 listków  bazylia
  • 5 listków  bazylia
    czerwona
  • 1 kulka  ser mozzarella
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Smażymy czosnek i pomidory koktajlowe przez minutę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
  3. Dodajemy pomidory z bazylią i mozzarellą do makaronu i dokładnie mieszamy. Podajemy z listkami świeżej bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 1


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE