Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Penne razowe z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Penne razowe z marchewką można podawać ze szpinakiem na ciepło. Przepis można urozmaicić dodając do sosu fasolkę szparagową z wody.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaron penne (rurki)
    razowy
  • 3 sztuki  marchew
  • 1/2 szklanki  bulion warzywny
  • 200 ml  mleko kokosowe
  • 1 łyżeczka  miód
  • 1 łyżeczka  imbir
    starty
  • 2 łyżki  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej masło i duś na nim marchewkę, podlewając ją bulionem. Gdy będzie miękka, dodaj mleko kokosowe i imbir. Duś razem jeszcze przez kilka minut. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem oraz miodem.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Następnie wymieszaj z sosem marchewkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami


Przepis dodany przez:

Posty : 7

Przepisy: 53


Zobacz więcej na temat:

penneprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE