Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g makaron penne (rurki)
razowy - 3 sztuki marchew
- 1/2 szklanki bulion warzywny
- 200 ml mleko kokosowe
- 1 łyżeczka miód
- 1 łyżeczka imbir
starty - 2 łyżki masło
- sól
do smaku - pieprz
świeżo zmielony, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej masło i duś na nim marchewkę, podlewając ją bulionem. Gdy będzie miękka, dodaj mleko kokosowe i imbir. Duś razem jeszcze przez kilka minut. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem oraz miodem.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Następnie wymieszaj z sosem marchewkowym.
Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami