Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pieczarki duszone z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 30 dag  małych pieczarek
  • 1 sztuka duży por
  • 3/4 szklanki  śmietany 18%
  • 3/4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  mąki
  • papryka ostra mielona
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 5 łyżek  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyść i podsmaż przez 3 minuty w garnku na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj oczyszczonego, pokrojonego w plastry pora i smaż jeszcze 5 minut.
  2. Całość oprósz mąką. Dodaj bulion, śmietanę oraz tymianek, wymieszaj. Duś wszystko pod przykryciem przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Wymieszaj.
  3. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z makaronem ugotowanym al dente lub kaszą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE