Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczarki z porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  średnich świeżych pieczarek
  • 1 sztuka por
  • 2-3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  suszonego majeranku
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obierz, oprósz solą i pieprzem. Pora pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj z pieczarkami. Ułóż w parowarze lub na sitku w naczyniu z gotującą się wodą. Gotuj 20-25 minut.
  2. Przed podaniem polej sosem z oliwy, majonezu i majeranku. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Serwuj z pieczywem i świeżymi pomidorami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE