Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g pieczarek
- 200 g jasnego pieczywa
- 50 g cebuli
- kilka suszonych pomidorów w oliwie
- suszona bazylia
- olej
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczywo drobno pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Suszone pomidory pokrój i wymieszaj razem z pieczywem oraz cebulą. Wlej 2 łyżki oliwy ze słoika z pomidorami. Dopraw solą, pieprzem i bazylią.
- Z pieczarek odkrój nóżki oraz blaszki. Posmaruj je na zewnątrz oliwą ze słoika z pomidorami i powstałe wgłębienia wypełnij farszem chlebowym.
- Zapiekaj w temperaturze 180 st. C, aż się zrumienią.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka