Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczarki zapiekane z farszem chlebowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  pieczarek
  • 200 g  jasnego pieczywa
  • 50 g  cebuli
  • kilka suszonych pomidorów w oliwie
  • suszona bazylia
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczywo drobno pokrusz. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Suszone pomidory pokrój i wymieszaj razem z pieczywem oraz cebulą. Wlej 2 łyżki oliwy ze słoika z pomidorami. Dopraw solą, pieprzem i bazylią.
  2. Z pieczarek odkrój nóżki oraz blaszki. Posmaruj je na zewnątrz oliwą ze słoika z pomidorami i powstałe wgłębienia wypełnij farszem chlebowym.
  3. Zapiekaj w temperaturze 180 st. C, aż się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE