Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
5 sztuk jajka
7 sztuk pieczarki
1 sztuka cebula
2 łyżki olej
sól
do smakupieprz
do smaku1 pęczek szczypior
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pieczarki, wymieszaj i smaż razem, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
- Przestudzony farsz zmiksuj na gładką masę.
- Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka, dodaj do pieczarkowego farszu i dokładnie wymieszaj.
- Z uzyskanego farszu jajeczno-pieczarkowego formuj kulki i wypełnij nimi ugotowane białka. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników