Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pieczona kapusta z grzybami i jałowcem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 650 g  kapusty kiszonej z dodatkiem tartej marchewki
  • garść suszonych grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 3 sztuki liście laurowe
  • 4 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • 4 sztuki ziarna jałowca
  • 5 sztuk ziarenek czarnego pieprzu
  • 1 łyżka  przyprawy do bigosu
  • 7 łyżek  oleju rzepakowego

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku i drobno poszatkuj. Przełóż ją do garnka, dodaj pokruszone grzyby, liście laurowe, ziarna jałowca, pieprzu, ziela angielskiego oraz przyprawę do bigosu. Zalej wszystko wodą i gotuj do miękkości. Ugotowaną kapustę odsącz na durszlaku.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim drobno posiekaną cebulę.
  3. Blaszkę wysmaruj olejem, przełóż do niego odsączoną kapustę, dodaj cebulkę z olejem, na którym się smażyła. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Przykryj i piecz 40 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE