Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
650 g włoszczyzny
3 sztuki marchewki
1 sztuka por
2 sztuki buraki
4 ząbki czosnku
180 g sera sałatkowo-kanapkowego
4 łyżki oleju
200 g jogurtu typu greckiego
sól
pieprz
2 sztuki gałązki natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast pietruszki, marchew oraz pory przekrój wzdłuż na 4 części.
- Warzywa rozłóż na blasze, skrop olejem i zapiekaj 20-25 minut w 190 st. C. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały.
- Gorące warzywa posyp pokruszonym serem i posiekaną natką, oprósz pieprzem. Podawaj z gęstym greckim jogurtem.
Źródło przepisu: moje smaki życia