Dzisiaj jest: Czwartek, 13.08.2020 Imieniny: Hipolita i Diany



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pieczone warzywa z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 650 g  włoszczyzny
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka por
  • 2 sztuki buraki
  • 4 ząbki  czosnku
  • 180 g  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 4 łyżki  oleju
  • 200 g  jogurtu typu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • 2 sztuki gałązki natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i obierz. Seler oraz buraki pokrój w plastry, natomiast pietruszki, marchew oraz pory przekrój wzdłuż na 4 części.
  2. Warzywa rozłóż na blasze, skrop olejem i zapiekaj 20-25 minut w 190 st. C. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały.
  3. Gorące warzywa posyp pokruszonym serem i posiekaną natką, oprósz pieprzem. Podawaj z gęstym greckim jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE