Dzisiaj jest: Środa, 23.06.2021 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pieróg francusko-ruski z sosem pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pieróg francusko-ruski z sosem pieczarkowym to przepis na smaczne i oryginalne danie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 500 g  ziemniaki
  • 250 g  twaróg
    chudy
  • 3 sztuki  cebula
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 1 sztuka  jajka
  • 500 g  pieczarki
  • 100 g  śmietana
    18%
  • 200 ml  mleko
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, ostudź i rozgnieć.Twaróg przeciśnij przez maszynkę do mięsa. 2 cebule drobno posiekaj. Składniki połącz i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, posmaruj przygotowanym farszem. Zroluj je, zaczynając od dłuższego boku, a następnie zwiń, formując ślimaka.
  3. Wierzch delikatnie ponacinaj, po czym posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 35 minut w 200 st. C.
  4. Pozostałą cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj przekrojone na pół pieczarki i przez chwilę podsmażaj. Dolej mleko oraz śmietanę i podgrzewaj do zgęstnienia. Dopraw do smaku. Sos podawaj jako dodatek do pieroga.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 9


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE