Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pierogi z bananami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pierogi z bananami można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 3 szklanki  mąka pszenna
  • 1/2 szklanki  kasza manna
  • 1/3 szklanki  olej
  • 1 szklanka  woda
    ciepła
    Farsz:
  • 1 kg  banan
    dojrzałe
  • 2 sztuki  sok z cytryny
  • olej
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z kaszą manną i dopraw solą. Następnie dodaj olej i cały czas wyrabiając, dodawaj wodę.
  2. Banany obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Ciasto podziel na 3 części i każdą rozwałkuj na cienki placek. Wytnij z niego szklanką krążki.
  3. Na każdy krążek ciasta połóż plasterek banana i przykryj drugim krążkiem. Sklej brzegi ciasta.
  4. W garnku zagotuj osoloną wodę z dodatkiem oleju. Gotuj je partiami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE