Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto:
3 szklanki mąka pszenna
1/2 szklanki kasza manna
1/3 szklanki olej
1 szklanka woda
ciepła
- Farsz:
1 kg banan
dojrzałe2 sztuki sok z cytryny
olej
sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wymieszaj z kaszą manną i dopraw solą. Następnie dodaj olej i cały czas wyrabiając, dodawaj wodę.
- Banany obierz, pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Ciasto podziel na 3 części i każdą rozwałkuj na cienki placek. Wytnij z niego szklanką krążki.
- Na każdy krążek ciasta połóż plasterek banana i przykryj drugim krążkiem. Sklej brzegi ciasta.
- W garnku zagotuj osoloną wodę z dodatkiem oleju. Gotuj je partiami.
Źródło przepisu: Moja kuchnia