Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.09.2020 Imieniny: Marka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pierogi z brzoskwiniami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  masła lub oleju
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń
  • cukier do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. 2 szklanki mąki przesiej na stolnicę, a następnie dołóż 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę masła lub oleju oraz 1 jajko. Stopniowo dolewając do składników około 1 szklanki ciepłej wody, wyrób elastyczne ciasto o gładkiej konsystencji.
  2. Ciasto rozwałkuj na cienki placek, po czym za pomocą szklanki wykrój z niego krążki.
  3. Brzoskwinie odstaw do osączenia. Na wycięte kółka wyłóż po kawałku owocu.
  4. Złóż na pół, a następnie starannie zlep brzegi. Pierogi gotuj przez 3-5 minut licząc od wypłynięcia na powierzchnię wody. Gdy będą miękkie wyjmij je i odstaw na chwilę do ocieknięcia. Przed podaniem pierogi posyp cukrem. Dobrze będą też smakować polane roztopionym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE