Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Pierogi z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pierogi z jabłkami można podawać polane śmietanką.

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 1 szklanka  woda
    ciepła
  • 1 łyżka  masło
  • 2.25 szklanki  mąka pszenna
  • 1/2 łyżeczki  sól
    Farsz:
  • 3 sztuki  jabłka
    średnie
  • 1/2 łyżeczki  cynamon
  • cukier brązowy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść w ciepłej wodzie i wlej do mąki. Następnie dodaj sól i zagnieć ciasto.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij nadmiar soku. Następnie dodaj cynamon i cukier według uznania.
  3. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij szklanką krążki. Na każdy krążek nałóż porcję farszu i sklej brzegi ciasta. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku, aż do wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE